Leeswijzer
- Algemeen
Als er een docent is die indruk op mij gemaakt heeft, dan is dat Jeroen wel! - Kim Hoogland (oud-student)
Met ongelooflijk veel trots presenteer ik mijn portfolio voor het Pedagogisch-Didactisch-Getuigschrift traject voor versnellers van de Hogeschool van Amsterdam (HVA). Het portfolio is een site geworden waar ik al mijn scholing, mijn ideeën, mijn meningen en mijn ervaringen in heb gedeeld. Dit portfolio is tot stand gekomen na zo'n 100 uur programmeren, schrijven en designen. Ik wil hierbij mijn geliefde, Danique Valstar, enorm bedanken voor het proeflezen, meedenken en discussiëren. Zonder jou was het nooit zo mooi geworden!
Voor mij is dit portfolio een levend object, dat ik steeds uitbreid naarmate ik langer lesgeef. Het is voor mij een plek om nieuw geleerde theorie aan toe te voegen, nieuwe ervaringen in te verwerken, en diepgaand te reflecteren. Ook heb ik gemerkt terug te grijpen naar mijn portfolio wanneer ik iets wil opzoeken of wil nalezen.
Ik verwacht niet dat het portfolio van voor tot achter wordt gelezen, daar is het te uitgebreid voor. Om de assessoren en andere geïnteresseerden te helpen, heb ik hieronder een leeswijzer opgesteld. De links in de leeswijzer verwijzen naar specifieke secties uit hoofdstukken (kaarten op de homepage). Wanneer het persoonlijk profiel, het lesbezoek en de overige secties gelezen worden, dan zullen alle benodigde competenties van een (startbekwame) docent worden aangetoond. Onder de leeswijzer is een kleine demo toegevoegd hoe het portfolio precies werkt. Natuurlijk is het, het leukst wanneer je zelf door het portfolio heengaat. Voel je vrij rond te klikken, en jezelf te verliezen in mijn PDG portfolio!
Leeswijzer
- Persoonlijk profiel
- Lesbezoek: Grid-areas
- Leer- en onderwijstheorieën - Cognitivisme in het mbo
- Ontwikkeling- en gedragswetenschappelijke theorie - Vygotsky
- Differentiëren
- Digitale leermiddelen en -materialen - Formatief handelen
- Digitale leermiddelen en -materialen - Bijdragen aan onderwijsontwikkeling
- Onderwijs PDCA - Leervormen
- Leefwereld - Aansluiting leefwereld waaronder pop culture
- Leer-, gedrags-, en ontwikkelingsproblemen - In het onderwijs
- Leren op de werkplek - Didactiek
- Leerklimaat - Relatie
- Leerklimaat - Kritische reflectie pedagogisch handelen
- Verzameling bewijzen, archivering, literatuurlijst